Clonal Selection Syrah

Το 2012, ο Richard Kershaw MW, ίδρυσε τη Richard Kershaw Wines με σκοπό να δημιουργήσει πρότυπα κρασιών από επιλεγμένους κλώνους, κατάλληλα για την εκάστοτε τοποθεσία, καλλιεργούμενα σε ψυχρό κλίμα, προερχόμενα από ευγενή σταφύλια, τα οποία παράγουν κρασιά παγκόσμιας κλάσης. Η πιο δροσερή αμπελουργική περιοχή της Νότιας Αφρικής, η κοιλάδα Elgin, είναι ιδανική καθώς επωφελείται από το μεγαλύτερο υψόμετρο, τη γειτνίαση με τον ωκεανό με εναλλαγή νεφοκάλυψης, τις υψηλές ψυχρές μάζες και ένα ημερήσιο εύρος, επιτρέποντας στα σταφύλια Chardonnay, Syrah και πιο πρόσφατα το Pinot Noir, να αποδώσουν την ταυτότητα του terroir του τόπου.

-

Μεσαίου βάθους κερασί χρώμα, μύτη που αναδίδει βατόμουρο, μαύρο δαμάσκηνο, πράσινο πιπέρι και νότες λεβάντας. Απαλή η πρώτη αίσθηση στο στόμα, φρεσκάδα και κομψότητα στη δομή του, σταθερές και αρμονικές τανίνες, με την οξύτητα να προσφέρει ισορροπία αλλά παράλληλα να είναι διακριτική. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κρασί που είναι γεμάτο φρούτα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και γλυκά μπαχάρια. Ένα πραγματικό βάθος γεύσης με ένα ξηρό, απαλό παρατεταμένο τελείωμα, το οποίο σίγουρα θα ανταμείψει όσους το κρατήσουν στο κελάρι τους για τα επόμενα 5 - 8 χρόνια.

Συλλογή με το χέρι κάτω από τον φθινοπωρινό ουρανό. Προσεκτική επιλογή καθαρής πρώτης ύλης και μεταφορά της σε ανοιχτές δεξαμενές ζύμωσης. 3 ημέρες εκχύλιση, προτού ξεκινήσει η αυθόρμητη ζύμωση. Παραμονή με τις φλούδες για 21 – 29 ημέρες. Στη συνέχεια μεταφορά σε βαρέλι υπό βαρύτητα και συμπίεση των υπόλοιπων στεμφύλων σε σταφυλοπιεστήριο. Η συνέχεια της μηλογαλακτικής παίρνει μέρος στο βαρέλι, με μια ελαφρά θείωση και 17μηνη ωρίμανση. Χωρίς περισσότερα φινιρίσματα το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

-

Βαρέλια: Επιλέχθηκε ένας μικρός αριθμός βαρελιών, όλα από Βουργουνδία, μόνο από γαλλική δρυ. Σημαντικό είναι ότι κάθε κλώνος και τύπος εδάφους μικρο-οινοποιήθηκε σαν ξεχωριστή παρτίδα. Σε κάθε παρτίδα χρησιμοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που έστησαν ώστε να κρατάνε δεδομένα σχετικά με το ποια βαρέλια αποδίδουν καλύτερα και πόσα καινούρια και πόσα μεταχειρισμένα βαρέλια χρησιμοποιούνται. Συνολικά, ο μέσος όρος το 2018 ήταν 45,4% νέα δρύινα βαρέλια. 47% των 228 λίτρων, 38% των 500 λίτρων και 15% δεξαμενές σε σχήμα αβγού.

Χαρακτηριστικά

  • 100% Syrahαπό τους κλώνους SH9c & SH22
  • Ερυθρός Ξηρός
  • 13,74%.
  • 750ml
  • 2017

Προέλευση

ΠΕΡΙΟΧΗ

Western Cape, Νότια Αφρική

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Συμβατική

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ναι

Ωρίμανση

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ

Ναι

Συνδυάζεται με

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

16 – 17ºC

Λοιπά Χαρακτηριστικά

ΠΑΛΑΙΩΣΗ

5 – 8 Χρόνια

ΠΩΜΑ

Φυσικός Φελλός

Newsletter

Λάβετε ενημέρωση για τα κρασιά μας.

Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο email

Copyright © 2024 spyrouwines.gr Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Κατασκευή Ιστοσελίδων Design Solutions

Επιβεβαίωση ηλικίας


Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να εισέλθετε.