Chianti Classico Riserva DOCG Tenuta La Gabbiola BIO

Ρουμπινί χρώμα. Έντονη και επίμονη μύτη με αρώματα κερασιού, βατόμουρου και φυτικές νότες που αναμειγνύονται με καπνό και μπαχαρικά. Ζεστή και φρουτώδης γεύση με απαλές τανίνες.

Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά τον Οκτώβριο. Η διαδικασία της ζύμωσης λαμβάνει χώρα σε ατσάλινα δοχεία στους 28-30 και διαρκεί περίπου 20 ημέρες. Το κρασί τοποθετείται έπειτα σε βαρέλια δρυός των 25 λίτρων για τουλάχιστον 20 μήνες. Η δεύτερη διαδικασία ζύμωσης λαμβάνει χώρα στο ξύλο και ξοδεύει τουλάχιστον 6 μήνες στη φιάλη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Sangiovese
Ερυθρός Ξηρός
14.5% Αλκοόλ
750ml
Τοσκάνη, Ιταλία
2014
Tenuta la Gabbiola με προσεκτική επιλογή των σταφυλιών Sangiovese.

SpyrouWines ΟΕ | Εθνομαρτύρων 119, Αγ. Δημήτριος 173 41 | Τηλ: 21 0933 3215