Ερυθρό Merlot Αγιωργίτικο Μανδηλαριά

Χρώμα ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Πυκνό άρωμα κόκκινων και μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, σοκολάτας και βανίλιας. Πλούσιο και γευστικό στόμα με ώριμες τανίνες και ζωηρή οξύτητα.

Ψύξη των σταφυλιών στους 8°C, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 3 έως 4 ημέρες (ανάλογα την ποικιλία) στους 10°C. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (18-23°C), παρουσία των στεμφύλων για 12 έως 15 ημέρες (ανάλογα ποικιλία) σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μερική μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για οχτώ μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Merlot, Αγιωργίτικο, Μανδηλαριά
Ερυθρός Ξηρός
13.5% Αλκοόλ
750ml, 1.5Lt
Π.Γ.Ε. Αττική
2017
Μετόχι, Ρουτζέρι, Σιντερίνα και Μάρμαρο σε υψόμετρο 200-300μ.

SpyrouWines ΟΕ | Εθνομαρτύρων 119, Αγ. Δημήτριος 173 41 | Τηλ: 21 0933 3215