Amarone Della Valpolicella Vigna Garzon

Σταφύλια πιστοποιημένα βιολογικής καλλιέργειας που προέρχονται από την κοιλάδα Val Di Illasi των λόφων Cellore Di Illasi στη ζώνη της Valpolicella, από αμπελώνες με ασβεστολιθικά και αργιλώδη εδάφη. Το Amarone αντιπροσωπεύει την κορυφαία κατηγορία κρασιού της Valpolicella. Ένα μεγάλο κρασί που συνδυάζει μοναδικά τη δύναμη με την κομψότητα και την ιδορροπία.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρονακτικά τον Σεπτέμβριο, τοποθετούνται σε δοχεία και αποξηραίνονται στον επιθυμητό βαθμό στη σκιά με τη βοήθεια ανεμιστήρων αν χρειαστεί. Ζύμωση στους 23ºC-24ºC για 15-20 ημέρες με διαβροχή των στεμφύλων σε καθημερινή βάση. Ωρίμαση σε βαρέλια 225 και 500 λίτρων για 24-30 μήνες.

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μεγάλης έντασης αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, σταφίδας, καφέ και σοκολάτας. Πληθωρικό αλλά ισορροπημένο με επίμονη επίγευση και μεγάλες δυνατότητες παλάιωσης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina, Old Traditional Valpolicella Varieties
Ερυθρός Ξηρός
17% vol
750ml
Ιταλία

SpyrouWines ΟΕ | Εθνομαρτύρων 119, Αγ. Δημήτριος 173 41 | Τηλ: 21 0933 3215