Το ρουμπίνι κόκκινο χρώμα αυτού του κρασιού είναι ζωντανό και έντονο. Τα κομψά και εντυπωσιακά αρώματα είναι από κεράσια διατηρημένα σε αλκοόλ με νότες φρούτων του δάσους και ελαφριές υποδείξεις βανίλιας. Το κρασί είναι μαλακό και βελούδινο στο στόμα με γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Έχει εξαιρετικό σώμα με μακρά επίγευση.
Μεταφορά των σταφυλιών σε δεξαμενές από ατσάλι. Ζύμωση, προς το τέλος Φεβρουαρίου του Amarone για περίπου 15 ημέρες. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 16-24 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, το κρασί αφήνεται να ωριμάσει για 6 μήνες πριν την κυκλοφορία του.