Μωβ χρώμα. Αρώματα από μαύρα μούρα και κεράσια στη μύτη με νότες μπαχαρικών και σοκολάτας. Στο στόμα είναι πλούσιο, με μέτριο σώμα, τεράστια ποσότητα φρέσκων, ζουμερών καρπών με στερεή οξύτητα και κοκκώδεις τανίνες. Χαρακτηριστική ορυκτότητα και μεγάλη επίμονη επίγευση.
Χειρονακτικός τρύγος τον Οκτώβρη, προεπιλογή στον αμπελώνα και αναδιάταξη στο οινοποιείο. Ήπια επεξεργασία, αυθόρμητη ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές και ωρίμανση σε δρυ για 8 μήνες.